Anne-lyseren met Vlieg is een nieuwe wekelijkse rubriek waarin de tafeltennisprestaties van Midstars uit Middelstum en in het bijzonder het eerste team, de Klimaatgroep°Stars, centraal staan….. De Stars spelen in de landelijke eredivisie, kortom op het hoogste niveau in Nederland.

Gefeliciteerd?

Hmmmm, de 3-3 tegen Scylla Leiden kwam voor mij eigenlijk niet als een verrassing. Vooraf ga je natuurlijk wel even te rade waar de kansen liggen en ik moet zeggen, mijn prognose kwam aardig uit. Een gelijkspel tegen de nummer 5 van vorig jaar is overigens helemaal niet slecht.

De pluspunten?

De 19-jarige Colin Rengers was weergaloos in zijn tweede wedstrijd zowel op technisch als mentaal gebied. Hij wist zijn beide partijen te winnen, waaronder met opvallend gemak van een tegenstander waar hij vorig seizoen nog tegen verloor. Zonder lyrisch te willen worden, kun je toch stellen dat hij grote sprongen heeft gemaakt de afgelopen tijd.

Onze nieuwste aanwinst, de Pool Kamil Tomaszuk, opende zijn eerste partij ijzersterk door met 3-0 te winnen. Helemaal wanneer je bedenkt dat er toch wel de nodige druk op de partij lag gezien zijn eerste optreden bij ons. In de derde game kwam hij met 5-0 achter maar deze grote achterstand wist hij toch nog om te buigen.

Verbeterpunten?

Ik ga nog wel even flink aan de slag hoor met Kamil, iets wat hij zelf ook heel graag wil. Want in zijn tweede wedstrijd tegen de Nigeriaanse aanwinst van Scylla kwam hij toch duidelijk ‘gevoel’ tekort. Kamil wilde maandagmorgen nog even met mij trainen alvorens naar Polen terug te vliegen maar dit werd mij toch net even te gortig. Negen dagen op en neer van en naar Franeker was eerst wel even genoeg. Wel heb ik de eerste bevindingen per app en mail aan hem doorgegeven want hij was daar toch wel erg nieuwsgierig naar….

En morgen vertrek ik naar Hilversum waar ik nog even flink aan de bak ga met Arnoud Meijer die helaas zijn beide partijen verloor. In het wegleggen van de eerste bal valt nog veel winst te behalen….

Tevreden over de publieke belangstelling?

Op de wedstrijd kwamen een mannetje of zestig af. Niet slecht voor een seizoensouverture en zeker niet slecht gezien het mooie weer. Maar ons streven ligt hoger hoor. We gaan voor minimaal honderd toeschouwers per thuiswedstrijd. Leuk dat er ook nog de nodige voetballers langs kwamen om ons aan te moedigen. Ik ga zeker binnenkort ook even weer bij hen kijken.

What’s next?

We zouden eigenlijk zaterdag een uitwedstrijd spelen tegen Van Wijnen Smash Hattem maar deze wedstrijd is helaas uitgesteld. De zaal waarin ze hun wedstrijden afwerken moest gerenoveerd worden en ergens is er met de aanpak van de vloer iets grondig verkeerd gegaan. Deze wedstrijd halen we op 5 november in.

Wil je verder nog iets kwijt?

We hebben de afgelopen weken ongelooflijk veel positieve aandacht gehad. Henk Elderman van RTV Noord is twee keer langs geweest en maandag stond er een leuk en groot artikel in het Dagblad van het Noorden. Ook heb ik diverse positieve sponsorgesprekken gehad. We zijn op de goede weg!

 

Columnist Bert Koster