Afgelopen zondag is KlimaatgroepᴼStars er tegen Scylla in Leiden niet in geslaagd lijfsbehoud in de Eredivisie tafeltennis te bewerkstelligen. Er werd met 3-2 verloren, waardoor KlimaatgroepᴼStars nu veroordeeld is tot een wedstrijd tegen FvT uit Rotterdam op zaterdag 30 april aanstaande.

Voor KlimaatgroepᴼStars kwamen net zoals in de vorige twee play-down wedstrijden tegen Scylla Arnoud Meijer, Colin Rengers en Jan Tammenga in actie. Voor Scylla speelden Thomas Bénit, Joey Boekkooi en Gerard Bakker. Bakker was de vervanger van Altenburg, die wegens persoonlijke redenen niet in actie kon komen. Wat deze persoonlijke redenen precies waren, is niet helemaal duidelijk geworden. Altenburg deed gewoon mee aan de warming-up, wat voor veel verwarring zorgde bij alles en iedereen van KlimaatgroepᴼStars.

Arnoud Meijer speelde de eerste wedstrijd tegen Thomas Bénit. Meijer kwam in twee van de drie games dichtbij Bénit, maar verloor uiteindelijk met 3-0. In de tweede wedstrijd deze middag tussen Colin Rengers en Gerard Bakker waren de rollen omgedraaid. Rengers speelde sterk en had eigenlijk alleen in de eerste game moeite met Bakker. Ook dit duel eindigde in 3-0, maar dan in het voordeel van KlimaatgroepᴼStars.

IMG_3860

Jan Tammenga speelde, net als de vorige play-down wedstrijden, tegen Joey Boekkooi. Een erg spannend duel, waarin nog maar eens duidelijk werd dat beide spelers erg aan elkaar gewaagd zijn. Tammenga trok uiteindelijk nipt aan het kortste eind en verloor de wedstrijd met 2-3. Gelukkig wist Rengers ook zijn tweede wedstrijd deze middag te winnen. Bénit werd van de tafel geslagen door Rengers en trok hiermee de stand gelijk.

Het slotakkoord van de middag was een duel tussen Meijer en Bakker. In drie games was Meijer een prooi voor Bakker, wat betekende dat KlimaatgroepᴼStars de wedstrijd met 3-2 verloor. Aan dit verlies houdt het team een vervelende nasmaak over, omdat er nogal wat onduidelijkheid bestaat over het rechtmatig meespelen van Gerard Bakker.

Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl