KlimaatgroepᴼStars heeft afgelopen zondag een sensationele 3-0 zege behaald op Scylla in de play-downs om lijfsbehoud in de Eredivisie tafeltennis. Voor KlimaatgroepᴼStars kwamen achtereenvolgens Colin Rengers, Arnoud Meijer en Jan Tammenga in actie. Onder toeziend oog van meer dan 100 toeschouwers werd de overwinning over de streep getrokken.

Colin Rengers had de eer deze zeer belangrijke wedstrijd te openen tegen Olivier Altenburg van Scylla. Rengers kwam 2-1 achter in games, maar toonde hierna de nodige veerkracht. Waar dit seizoen de druk Rengers nog wel eens op brak, was dit nu absoluut niet het geval. De youngster van KlimaatgroepᴼStars kwam beter in zijn spel en liet bij vlagen geweldig tafeltennis zien. Altenburg werd uiteindelijk met 3-2 verslagen, wat een 1-0 voorsprong in sets betekende voor de Middelstummers.

5D045803
Colin Rengers viert zijn overwinning op Olivier Altenburg 

Aan Arnoud Meijer was de taak de voorsprong verder uit te bouwen. De verdediger, die dit seizoen een aantal keren opviel met goed spel in invalbeurten, speelde zijn wedstrijd tegen de sterke Thomas Bénit. Bénit had echter totaal geen antwoord op het spel van Meijer en de speler van KlimaatgroepᴼStars wist het duel in 3 games in zijn voordeel te beslissen.

Jan Tammenga wist wat hem te doen stond in zijn wedstrijd tegen Joey Boekkooi, er moest gewonnen worden. Boekkooi begon erg sterk en zette Tammenga op een 2-0 achterstand. De routinier van KlimaatgroepᴼStars stelde snel orde op zaken en pakte op den duur punt na punt. Dit leidde bij Scylla-speler Boekkooi tot fikse irritaties. Tammenga wist, massaal gesteund door het Middelstumse publiek, eerst terug te komen tot 2-2 en vervolgens zelfs de wedstrijd te winnen.

Deze prachtige 3-0 overwinning betekent een enorme opsteker voor het zelfvertrouwen van het team. Bovendien kan KlimaatgroepᴼStars het karwei aanstaande zondag in Leiden afmaken. Wanneer ook deze wedstrijd gewonnen wordt, speelt KlimaatgroepᴼStars volgend seizoen weer Eredivisie tafeltennis.

Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl