Afgelopen zondag vond de tafeltennisderby van het Noorden plaats tussen Itass DTK en KlimaatgroepStars. Na een enerverende wedstrijd pakten de Drenten van Itass DTK ’70 de winst. De Groningers werden met een 4-2 nederlaag op zak weer huiswaarts gezonden.Na 2 van de 6 partijen was de hoop op een goed resultaat bij de Middelstumers al bijna vervlogen. Na het verlies in de openingspartij van Kamil Tomaszuk tegen Nathan vd Lee mocht kopman bij de Stars Colin Rengers aantreden. In een spannende 5 setter verloor ook hij van Koen Hageraats waardoor het na 2 partijen 2-0 stond in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Het verschil in deze beide partijen was niet zo heel erg groot en was voor hetzelfde geld de andere kant opgevallen, beide mannen van KlimaatgroepStars verloren namelijk in 5 sets.

dsc_3938-arnoud-web

Foto Arnoud Meijer @ Ivo Lint

Gelukkig bracht Arnoud Meijer nog voor de pauze de aansluiting terug voor de Middelstumers door met 3-1 te winnen van Patrick Oeij. Na de pauze hoopte men in het kamp bij de Middelstumers op meer vuur, maar lieoen de Groningers voortdurend achter de feiten aan. Kopman Colin Rengers verloor in 4 sets van Nathan van der Lee. In de 5e partij van de middag bracht Kamil Tomaszuk de spanning nog even terug in de wedstrijd door van Oeij op een nederlaag te trakteren waarmee de spanning (3-2 in de wedstrijd) even weer terug was. In de slotpartij van de middag moest Arnoud Meijer het opnemen tegen Koen Hageraats. Helaas voor de ploeg van coach Gert Stulp bleek Meijer niet opgewassen tegen de Drent en verloor met 3-1.

Ondanks het verlies heeft KlimaatgroepStars de bekerfinales wel bereikt die medio december op het programma staan. Om de bekerfinales te bereiken was een plaats bij de bovenste vier op de ranglijst voldoende. Door de resultaten in de andere wedstrijden behieldende Stars, al was het nipt, de 4e positie op de ranglijst.