Eredivisie Tafeltennis Klimaatgroep°Stars: in eerste wedstrijd met 1-5 onderuit tegen Van Wijnen Smash’70

Afgelopen zaterdag 12 september, ontving Klimaatgroep°Stars in Middelstum Van Wijnen Smash’70 uit Hattem. Een erg sterke tegenstander, die vorig seizoen nog tot de kwartfinale meespeelde voor het landskampioenschap in de Eredivisie. Voor Klimaatgroep°Stars speelden Henk Jan Wils, Jan Tammenga en Colin Rengers.

Henk Jan Wils speelde de eerste partij van de dag tegen Martijn de Vries, een lastige klus aangezien Martijn de Vries één van de beste spelers van de Eredivisie is. Het werd 1-3 voor De Vries en Klimaatgroep°Stars keek dus gelijk tegen een achterstand aan.  Wils wist in zijn tweede partij van de dag tegen Koen Hageraats niet te overtuigen en verloor met 0-3.

Henk Jan Wils - speler van Eredivisie Tafeltennis vereniging Klimaatgroep°Stars
Henk Jan Wils – speler van Eredivisie Tafeltennis vereniging Klimaatgroep°Stars


Henk Jan Wils in actie, het aanwezige  publiek kijkt gespannen toe (foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Jan Tammenga won zijn eerste partij tegen Koen Hageraats met 3-2. Een erg spannende partij, waarin Tammenga door een beslissende vijfde game met 11-8 wist te winnen. Tammenga was ouderwets op dreef deze partij en liet zien dat alle tegenstanders nog altijd rekening met hem moeten houden.  Ook Tammenga’s tweede wedstrijd, tegen Gerben Last, was een erg spannende. Tammenga wist Last goed tegenstand te bieden  maar ging wel met 1-3 onderuit.

De derde partij van de wedstrijd betekende voor Colin Rengers zijn debuut in de Eredivisie, hij speelde deze partij tegen Last. Rengers verloor met 0-3, maar was deze partij zeker niet kansloos.  Kansloos was Rengers wel tegen Martijn de Vries, die Rengers alle hoeken van de tafel liet zien. Colin Rengers is een groot talent en laat dat vooral op de trainingen altijd zien. Bij wedstrijden komt er echter een extra stuk spanning kijken, waaraan Rengers nog moet wennen.  Rengers heeft absoluut de kwaliteiten om in de Eredivisie te spelen, dit is voor coach Gert Stulp en trainer/coach Anne Vlieg duidelijk.

Aanstaande zondag 20 september 2015 speelt Klimaatgroep°Stars uit tegen Wijzenbeek Westa uit Wessem. Op zaterdag 26 september 2015 om 16:00 is de eerstvolgende thuiswedstrijd van Klimaatgroep°Stars de derby tegen Itass DTK’70 uit Klazienaveen.

Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl