Afgelopen zondag 4 oktober 2015 had Klimaatgroep°Stars een uitgerekende kans om de eerste overwinning in de Eredivisie te boeken. Het team van coach Gert Stulp stond na de eerste vier partijen op een 1-3 voorsprong. Jammer genoeg verloren Jan Tammenga en Colin Rengers de laatste twee partijen, waardoor Klimaatgroep°Stars genoegen moet nemen met drie punten.

Omdat Henk Jan Wils niet van de partij was, mocht Arnoud Meijer (die normaal in het reserveteam speelt) voor de tweede keer dit seizoen in actie komen voor de hoofdmacht van Klimaatgroep°Stars. In zijn debuut voor de hoofdmacht tegen Wijzenbeek Westa liet Meijer al zien over voldoende kwaliteit te beschikken om in de Eredivisie mee te kunnen, door in deze wedstrijd Erik Agamyan te kloppen. Afgelopen zondag in Leiden wist Meijer deze prestatie zelfs te overtreffen, door Thomas Bénit en de Chinees Shen Ao te verslaan. Beide heren werden door Meijer met 3-0 van de tafel geslagen, een erg knappe prestatie van Meijer.

20151004_540_285_AM
Arnoud Meijer (foto Frans Wieringa)

Jan Tammenga was in een gelijk opgaande eerste partij niet opgewassen tegen Shen Ao. Veteraan Tammenga, die in de vorige wedstrijd tegen Itass DTK’70 geen punten wist te pakken, had het ook vandaag lastig. Tammenga mocht in zijn tweede partij deze middag ruiken aan de winst, maar Olivier Altenburg trok in vijf spannende games aan het langste eind.

Colin Rengers speelde in zijn eerste partij deze middag erg goed. Een knappe overwinning op Altenburg, was hiervan het gevolg. Rengers won uiteindelijk in drie games met 11-9, 11-5 en 11-9. Rengers verloor zijn tweede partij van de dag met 3-1 tegen Thomas Bénit, waardoor Klimaatgroep°Stars’ eerste winst in de Eredivisie nog op zich laat wachten. Het team houdt dankzij de drie behaalde punten haar vijfde plek in de Eredivisie vast.

Klimaatgroep°Stars heeft aanstaande zaterdag 10 oktober 2015 een nieuwe kans om haar eerste winstpartij in de Eredivisie te behalen. Er wordt dan om 16.00 uur gespeeld tegen FvT aan de Coendersweg 15a te Middelstum.

Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl