Afgelopen zondag heeft Klimaatgroep°Stars een punt overgehouden aan de wedstrijd in de Eredivisie tafeltennis tegen Enjoy&Deploy Taverzo. In Zoetermeer werd met 5-1 verloren, maar wist Colin Rengers wel knap te winnen van Roel Bogie. Bogie staat bekend als één van de grootste talenten van Nederland. Klimaatgroep°Stars deed deze wedstrijd geen beroep op de ontbrekende routinier Jan Tammenga. Voor het team uit Middelstum kwamen Henk Jan Wils, Arnoud Meijer en Colin Rengers in actie.

Wils speelde zijn eerste wedstrijd deze middag tegen Julien Indeherberg. Wils wist prima weerstand te bieden, maar de Belg van Enjoy&Deploy Taverzo was uiteindelijk in 4 games te sterk. Voor Meijer begon de middag met een wedstrijd tegen Bogie, in dit duel trok Meijer uiteindelijk aan het kortste eind. Elke game wist de speler van Klimaatgroep°Stars wel goed mee te doen en Bogie onder druk te houden. Meijer had deze wedstrijd het geluk niet aan zijn zijde en verloor bijna alle beslissende punten, iets wat het hele seizoen al een probleem is bij het team. Heel vaak goed meespelen met de tegenstander, maar uiteindelijk toch vaak verliezen. De laatste partij voor de rust ging tussen Péter Sebestyén en Colin Rengers. Rengers liet bij vlagen prima tafeltennis zien, maar verloor uiteindelijk toch vrij kansloos over 3 games.

DSC_9726Henk Jan Wils in actie (foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Na de rust had Klimaatgroep°Stars iets goed te maken en Meijer kwam als eerste in actie tegen de sterke Indeherberg. Ook in deze partij wist Meijer vrij aardig mee te spelen met zijn tegenstander, desondanks leverde dit geen winstpartij op. De wedstrijd ging in 3 games naar Indeherberg. Wils nam het vervolgens op tegen Sebestyén en wist de eerste game te winnen. Dit gaf vertrouwen voor de rest van de partij, maar Wils wist dit geen vervolg te geven. Er werd met 3-1 verloren, waardoor Klimaatgroep°Stars tegen een 5-0 achterstand in sets aankeek.

In de laatste partij van de middag had Rengers de mogelijkheid de eer te redden tegen Bogie. Van tevoren was duidelijk dat dit een lastige opgave werd, omdat Bogie een erg groot talent is. Rengers is ook een groot talent en liet dat deze wedstrijd zien. Na enkele geweldige punten gespeeld te hebben in de eerste twee games, stond Rengers met 2-0 voor. Bogie kwam terug tot 2-1, maar verder liet Rengers het niet komen. In de vierde game haalde Rengers een erg hoog niveau en besliste hiermee deze partij in zijn voordeel.

Het team van coach Gert Stulp blijft op de laatste plaats in de Eredivisie tafeltennis staan. Volgende week zaterdag 6 februari speelt Klimaatgroep°Stars om 16.00 uur de thuiswedstrijd tegen Scylla aan de Coendersweg 15a te Middelstum.

Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl