Afgelopen zaterdag kwam Klimaatgroep°Stars in Middelstum net tekort tegen Wijzenbeek Westa, om een gelijkspel in de Eredivisie tafeltennis uit het vuur te slepen. Het 2-4 verlies was niet nodig geweest, omdat Klimaatgroep°Stars in grote delen van de wedstrijd niet onder deed voor de tafeltennissers uit Wessem.

Henk Jan Wils opende de wedstrijd tegen jeugdinternational Erik Agamyan. Wils liet bij vlagen goed spel zien en over voldoende kwaliteiten te beschikken. Op beslissende momenten wist Wils echter niet het verschil te maken, waardoor Agamyan deze partij met 4-1 wist te winnen. Na deze partij was het de beurt aan twee veteranen, Jan Tammenga tegen Quang Liu. Tammenga had in de uitwedstrijd gewonnen van Liu, maar de Chinees kwam in Middelstum beter voor de dag. In vijf erg spannende games, trok Tammenga uiteindelijk aan het kortste eind en verloor met 3-2. “Vandaag speelde Liu scherper en beter dan tijdens de uitwedstrijd in Wessem”, aldus Tammenga.

Colin Rengers kwam na deze partij in actie tegen Rino Alberts. Alberts verkeert in bloedvorm en wint momenteel bijna elke week zijn twee partijen. Ook Rengers was niet opgewassen tegen de topspeler van Westa en verloor met 3-0. De wedstrijd hierna, tussen Wils en Liu, wist Liu uiteindelijk vrij gemakkelijk naar zich toe te trekken. Hierdoor was de stand al 0-4 voor Westa en was een gelijkspel voor Klimaatgroep°Stars dus niet meer mogelijk.

Henk Jan vs Quang
Henk Jan Wils tegen Quang Liu (foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Rengers was van plan tegen Agamyan de eer van Klimaatgroep°Stars te redden en dit lukte. Na vijf erg spannende games wist Rengers met 3-2 te winnen. Tammenga mocht het bal sluiten tegen Alberts en voor deze wedstrijd had coach Gert Stulp een speciaal plan bedacht. Dit plan pakte positief uit en Alberts wist zich aanvankelijk geen raad met het spel van Tammenga. Alberts kwam uiteindelijk toch terug in de wedstrijd, waardoor er een beslissende vijfde game gespeeld moest worden. In deze beslissende game liet Tammenga een erg hoog niveau zien en werd Alberts volledig van de tafel geveegd. Er werden door Klimaatgroep°Stars dus toch nog twee partijen gewonnen, wat de uitslag op 2-4 bepaalde. Zeker de laatste twee partijen van Rengers en Tammenga bieden perspectief voor de volgende wedstrijden.

Eerstvolgende wedstrijd van Klimaatgroep°Stars is de streekderby tegen Itass DTK’70 op zondag 13 december in Klazienaveen.

Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl