Afgelopen zaterdag kwam Klimaatgroep°Stars er niet aan te pas tegen naaste concurrent Feyenoord van Teylingen uit Rotterdam. De wedstrijd in Middelstum ging met 1-5 verloren, waardoor FvT Klimaatgroep°Stars voorbij gaat op de ranglijst in de tafeltennis Eredivisie. Klimaatgroep°Stars zakt door dit verlies naar de zevende plek in de Eredivisie.

Doordat Jan Tammenga in de ochtend zijn grote teen stootte aan de tafelpoot in de huiskamer, was hij voor de wedstrijd van zaterdagmiddag tegen FvT helaas niet inzetbaar. De Chinese kopman van  Klimaatgroep°Stars, Tan Anran, heeft bovendien laten weten niet terug te keren Nederland. Dit betekende dat Arnoud Meijer voor de derde keer dit seizoen aan moest treden in Klimaatgroep°Stars 1. Meijer speelt normaal gesproken voor het tweede team van Klimaatgroep°Stars.

Colin Rengers speelde zijn eerste wedstrijd van de middag tegen Stephan Tromer, een sterke tegenstander en dit betekende een spannende ouverture van het duel Klimaatgroep°Stars – FvT. De partij ging gelijk op en er zaten enkele zeer mooie rally’s tussen. De uit vijf games bestaande partij, werd uiteindelijk met 2-3 verloren door Rengers. Rengers herpakte zich knap van het verlies in de partij tegen Tromer, door de eerste game te winnen in zijn wedstrijd tegen Merijn de Bruin. De tweede game ging nipt naar De Bruin, waarna de speler van FvT sterker ging spelen. De Bruin won vervolgens de resterende twee games, waardoor Rengers zijn tweede partij deze middag met 1-3 verloor.

Henk Jan Wils was vorige week tegen Scylla niet inzetbaar vanwege een blessure. Tegen FvT was de Groninger fit genoeg om te spelen en speelde zijn eerste partij tegen De Bruin. Wils bood prima stand maar trok uiteindelijk in een vijf games durende partij aan het kortste eind: 2-3. In zijn tweede partij deze middag, speelde Wils tegen de 53-jarige routinier Fjodor Rademaker. Rademaker liet zien nog steeds een erg goede speler te zijn en wist met 3-0 van Wils te winnen.

Arnoud Meijer
Arnoud Meijer (foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

Arnoud Meijer wilde zijn prestaties van vorige week, twee winstpartijen, afgelopen zaterdag in Middelstum een vervolg geven. Dit lukte in zijn eerste partij helaas niet, Rademaker wist in vier games met 1-3 te winnen. De tweede partij herstelde Meijer zich van dit verlies en redde door met 3-0 te winnen van Tromer de eer voor Klimaatgroep°Stars.

Aanstaande zaterdag 17 oktober viert Midstars haar vijftig jarig jubileum, waardoor Klimaatgroep°Stars geen competitiewedstrijd speelt. Wel speelt het team van coach Gert Stulp om 17.00 uur een wedstrijd tegen de Ankerstars (landskampioen in de Eredivisie in 1999). Op 24 oktober speelt Klimaatgroep°Stars voor de TT Intercup in Duitsland tegen TV Oyten. De eerstvolgende thuiswedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 21 november 2015 om 16.00 uur tegen Wijzenbeek Westa.

Facebook: https://www.facebook.com/KlimaatgroepStars
Twitter: https://twitter.com/KgH_Stars
Mail: pr@klimaatgroepstars.nl